torsdag 16 februari 2012

Klättring

Idag var det två viktiga saker som stod på agendan. Dels var det ju min födelsedag som skulle firas och dessutom var det klätterdags.

Dagen började med en hurtig springtur för mig och Petra längs strandpromenaden. 7 km fick vi ihop innan det var dags för en riktigt god hotellfrukost.

Efter frukosten gick vi och tittade lite på marknaden som var med massa stånd som var uppställda längs med stranden. Vi hann med en fika och gott kaffe också innan vi packade ihop allt och alla i bilen för att bege oss till en by vid namn Veravo där vi skulle klättra.

Efter en liten vandring upp till bergen kom vi fram till en trevlig klippa där vi klättrade en 5c och en 6a led. Det var första gången för mig, Stefan och Moa utomhus så det var riktigt kul att testa på.

Tötta men nöjda åkte vi tillbaka till Finale för middag innan det var dags att bege sig hem till Chamonix.

Bra födelsedag och kul klättring i härligt väder!


2 kommentarer:

 1. Hej! Hittade er blogg då jag, min man och vår lilla 5 månaders son snart kommer att spendera ett par veckor i Chamonix hos syrran som säsongar där. Hur funkar det med er lilltjej, är hon med i backarna? Sele på magen/ryggen? Eller turas ni om? Min förhoppning är att kunna varva skidåkning med att sitta i solen med en kaffe och vakta sovande bebis... Har ni nåt tips på om man kan ta nån kabin upp med barnvagn till nåt schysst fik/restaurant i backen? Tacksam för alla tips! :-) Jonna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonna!
   Vi har med Maja upp till mittstationen, högre ska bebisar inte vistas men det behövs inte heller, allt man behöver finns där.

   Vi brukar ta upp henne i en bärstol men man kan ta med sig vagnen upp till alla mittstationer vad jag vet. Vi åker aldrig skidor med Maja på ryggen utan hon brukar sitta i en solstol och underhålla folk.

   Vi har gjort olika varianter. Byta vid lunch, köra själv hela dagen och varit uppe hela familjen och turats om under dagen. Det sista passar bäst vid fint väder.

   Både Le Tour, Grand Montet och Flegere har bra ställen att sitta ute på vid fint väder.

   Bra saker att ha med sig är solglasögon och solskyddsfaktor till bebisen.

   Om han äter gröt eller välling är det bra om ni tar med det från Sverige för det finns inte att köpa här, om man inte vill ge dom en fransk variant med choklad, kakor eller karamell smak.

   Ser ni några som ser svenska ut med barnvagn och en hoppande 6-åring får ni gärna komma fram och hälsa :)

   Ha det gott så kanske vi ses på plats.

   /Jenny och Stefan

   Lycka till med allt

   Radera