fredag 27 januari 2012

Svårslagen dag

Igår tog jag och Stefan en tur till Courmayeur medans mormor satt barnvakt till tjejerna. En stor sol mötte oss när vi åkte igenom Mont Blanc tunneln.

Vi hade en kanon bra dag i backarna med en hel del offpiståkning och perfekt puder.


Vår kära vän Petra sa "att allt är lite bättre i Italien" och vi var självklart nyfikna på om det stämde, och det gjorde det. Det var lite billigare, lite godar, lite trevligare osv. Som exempel kostar en kaffe i pappersmugg från en maskin i Chamonix 3 euro, medans en riktig cappuccion i Courmayeur kostar 1,5 euro.

Lunchen, som var lite godare såklart, åt vi på en restaurang i solen med några trevliga engelsmän. Carbonara för Stefan och Lasagne till mig. Efter lite mer skidåkning var det dags för fika. Stefan tog en capuccino och jag en varmchoklad med vispgrädde. Den fick jag dock inte ha i fred då Stefan märkte lyxen med Italiensk varm choklad. Den är liksom lite tjock och mer som chokladsås än vanlig drickchoklad. När vi båda berömt chokladen för barägaren fick vi med oss en liten burk med chokladpulver hem så nu ska vi försöka fixa till det hemma också.
I slutet av skiddagen stannade vi till i en arvapark och tränade med våra lavinsökare. Tiden rann i väg och plötsligt var den 16.30 och det var dags att ta kabinen ner.

Trötta i benen åkte vi vidare till ett spa i Pré Saint Didier. Det var helt galet stort spa med massa olika rum med vattenaktiviteter, en mängd olika bastuar, utomhus pooler och en stor frukt- och grönsaksbuffé. Tänk er yasuragi fast sååå mycket mer!

Kvällen avslutades på en mysig restaurang, där det var lite bättre service såklart. Vi fick varsin jättegod risotto innan det var dags att ta tunneln tillbaka till Chamonix.

1 kommentar: