tisdag 10 april 2012

Col de Berard 2460m

Björn Vigström kom upp på besök över dagen för att prova sitt nya randonee kitt. När han dök upp på morgonen hoppade vi in i bilen och tog oss bort till Flegere för att ta oss en tur till Col de Berard.

Vi startade turandet från toppen av Floria liften , där satte vi på oss stighudarna. Sista biten blev det lite boot packing. Därefter fick vi åka ett långt skrå för att sedan ta på oss stighudarna igen för att ta oss sista biten till collet. Väl framme i collet så valde vi att tura vidare för att förhoppningsvis få åka ospårat... och det fick vi!

Vi fick ett fantastiskt åk som tog oss ner till tågstationen i Le Buet. Vi passade på att stanna till i solen för en fika på vägen ner.

När vi väl var nere så tänkte vi ta oss något att dricka medans vi skulle vänta på tåget. Tåget skulle gå om 40 min men då fick vi höra att tåget av någon anledning inte skulle gå utan att man istället fick ta ersättningsbussar. Närmsta buss skulle gå om 10 min och nästa om 3 timmar så vi hade riktigt tur att vi inte drog ut längre på vår fika på vägen ner...

Björn var både nöjd med sin investering och dagen.


Aiguilles RougesUp up and away

Björn testar vingarna

Skön fikapaus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar