torsdag 26 april 2012

Rivieran

Nu har farfar kommit till Chamonix men här blev han inte långvarig. Tidigt på morgonen hoppade vi in i bilen för att dra ner till rivieran med första stopp i Marseille.Marseille var en smutsig och sliten storstad, ganska mycket utan charm, men av det lilla vi såg kanske vi inte ska döma staden allt för hårt. Vi var nämligen där i ett speciellt uppdrag med ett speciellt föremål i sikte.

Vi sov en natt på ett fint hotell i Marseille med en härlig frukost buffé. Moa frossade i choklad med choklad flingor, pain au chocolat, nutella på plättarna och varm choklad att dricka. Hon gillade verkligen det hotellet.

Morgonen efter for vi vidare längs kusten till Monte Carlo och Monaco. Hela staden laddade för Monaco Grand Prix så det var barriärer, läktare och skyddsräcken överallt. Vi knatade runt i staden, eller landet (!) och tittade på fina båtar och på Monte Carlo casinot. Mycket fint folk i rörelse. vi tog ett stopp på Cafe de Paris. Man börjar ana vad för människor som befinner sig där när dom kan betala 14 euro, ca 130 kronor, för en Red bull. Vi njöt av värmen och solen med ett glas rosé i handen.


På eftermiddagen reste vi sen vidare till Nice. Vi bodde precis vid stranden och tog en liten promenad på strandpromenaden för att hitta en restaurang. Hotellet vi bodde på var inte mycket att orda om men det var billigt och helt ok. Lite mindre choklad serverades på den här frukosten eftersom den var ganska fransk, en bit baguett, en croissont och lite marmelad.
Vi valde att inte utforska Nice speciellt mycket närmare utan åkte vidare medans Maja sov förmiddag till Antibes.

Antibes sägs ha världens största småbåtshamn men jag vet inte om jag vill säga att båtarna var speciellt små, särskilt inte den med helikoptern på däck.Vi blev lite halvkära i Antibes allihopa. Den hade ganska mycket som vi var ute efter. Strandhäng, en stor hamn, en mysig gammal stad och en stor lekpark. Hade vi haft mer tid hade vi stannat där någon natt men det var dags att styra tillbaka till Marseille och slutföra uppdraget som tog oss till rivieran från början.


Dessutom var vi minuter från att få bilen bort bogserade efter en lite annorlunda parkering. Vad ska man säga, vi är ju turister :).

Det blev en hel del bilåkande men vi hann med ganska mycket under de dagarna vi var där. Dessutom har bilåkandet blivit betydligt roligare...

Vi kom hem sent igår kväll till Chamonix och idag har det blivit en lugn dag eftersom vi är lite trötta. Ingen mer bilåkning förrän det är dags att ta oss till flygplatsen och hem till Sverige.

2 kommentarer:

  1. Fängslande läsning o fina bilder! :)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med, fina bilder!
    Och roligt att se lite bilder på Svenne, det var många år sen jag träffade han nu. Hälsa till honom!!
    Hoppas resan hem går bra för er alla! Det har varit roligt att "följa med" på er resa. Kram

    SvaraRadera